Пам'ятник борцям за волю України

Опис:

Пам'ятник борцям за волю України був відкритий до 21-ї річниці вшанування героїв Холодного Яру в 2016 році. Присвячений всім, хто боровся за національну державність і суверенність. Розташований недалеко від Пагорба Слави.

Відкривати пам'ятник удостоїлися честі 3 учасники АТО: заступник командира взводу 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Антон Голосків, старший розвіднику полку спецпризначення Олександр Могілявскій і головний сержант 95-ї аеромобільної бригади Олексій Колесников.

На відкриття пам'ятника зібралися понад 5000 осіб: громадські активісти, військові та бійці добровольчих батальйонів. Відразу після відкриття були нагороджені 6 військових нагрудними знаками «Холодний Яр» за особисту мужність і вірність військовій присязі. В урочистостях взяли участь бійці Легіону «Свобода», полку «Азов», Центру спеціальної тактичної підготовки «Білий вовк», «Український легіон», військові моряки, а також відомі політики, письменники, художники і громадськість.

 Сам пам'ятник являє собою конусоподібний гранітний обеліск, висота якого состовляет 15 метрів. На обеліску розміщений кований дубово - калиновий вінок. Біля підніжжя монумента стоять 8 кам'яних брил, присвячені різним етапам в історії боротьби за незалежність України (наприклад, героям Холодного Яру, Небесної сотні, козацтву і ін.).

На вершині обеліска знаходиться двометрова скульптура Архистратига Михаїла з мечем і щитом, який здавна вважається покровителем воїнів.

Автори проекту: архітектор Юрій Калашник і скульптор Микола Білик.

Поруч з пам'ятником знаходиться готель «Оптима Черкаси» - сучасний готель з центральним розташуванням. На території також є 2 конференц-залу на 90 місць, скандинавське кафе, паб і кафе грузинської кухні. Надає послуги (додаткова послуга).

Страница в каталоге гостиниц: Optima Cherkasy Hotel

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Черкасах

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: