Памятник М.Л.Фалєєву

Опис:

Бронзовий пам'ятник присвячений одному із засновників міста, першому громадянину Миколаєва - Михайлу Леонтійовичу Фалєєву (1730-1792).

Фалеев був великим землевласником, дворянином, статським радником, інженером, директором Дніпровських порогів і одним з найвірніших соратників Г. Потьомкіна. Все життя він провів на державній службі, брав активну участь у розвитку Чорноморського адміралтейства і будівництві Миколаєва. Під його керівництвом будувався Адміралтейський собор, кадетський корпус, велася підготовка до організації Спасо-Миколаївського чоловічого монастиря, будівництво солдатських казарм, магазинів, канатних заводів, мармурових басейнів, машин, збройового заводу, пошук водних джерел, організація насаджень, розведення садів, виноградників і ін .

Пам'ятник був зведений у 2002 році, до дня святкування річниці заснування Миколаєва на Флотському бульварі, недалеко від Соборної площі. Місце, на якому стоїть пам'ятник, було вибрано неспроста. Фактично по праву руку позаду у Михайла Фалеева залишається суднобудівна верф, яка і дала життя нашого міста, а він як перший будівельник міста, тримаючи в руці план Миколаєва, крокує в перспективу майбутнього міста.

Зображено Михайло Леонтійович в трикутному капелюсі і жупані, здалеку нагадує пам'ятник барону Мюнхгаузена. Фалеев ніби спостерігає, як розвивається його місто і пильно дивиться в світле майбутнє Миколаєва. Автори пам'ятника - скульптори батько і син Макушини, архітектор М.Міколайчук.

Недалеко від місця розташований Готель Олександрівський. Він знаходиться в старовинній будівлі, яка є пам'яткою архітектури. Також є конференц-зал, фітнес-зал, солярій, сауна, басейн і більярдний клуб.

Страница в каталоге гостиниц: Отель Александровский

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Миколаєві

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: