Палац культури «Металіст»

Опис:

Палац культури «Металіст» – знакова архітектурна споруда Харкова. Постійний він на початку 20 століття і в ньому розташовувався Будинок товариства робітників. Будівництво за проектом архітектора І. Загоскіна почалося 1903 р., а грудні 1909 р. Палац було урочисто відкрито. Він був скромною двоповерховою будівлею з входом у кутову частину. Проте на початку 20 століття Народний дім у Харкові вважався найбільшим Клубом робітників у світі.

Після 1917 року Будинок товариства трудящих перетворили на Будинок Культури «Металіст», який об'єднав під своїм дахом робітників кількох заводів. Тут працювали різні гуртки, проходили спектаклі та покази кінофільмів.

На початку 20-х років будинок було реконструйовано за проектом архітектора Бекетова. В результаті сильно перетворився не тільки фасад будинку, але і його внутрішнє оздоблення. Біля Палацу було розбито сад із танцювальним майданчиком.

Зараз у будівлі знаходиться Муніципальний культурний центр – ДК «Металіст», працює театральна школа, спортивно-танцювальний клуб, театр вогню, ансамбль грузинського танцю, циркова студія та ін.

Страница в каталоге предприятий: Харьковский муниципальный культурный центр

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Харкові

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: