Памятник першій вчительці

Опис:

Педагоги області визнали несправедливим те, що в Україні досі не було скульптури, присвяченій найгуманнішої професії. Це упущення вони вирішили надолужити напередодні Дня вчителя.

Пам'ятник встановили на території Харківського педагогічного університету - одного з найстаріших вузів України в 2002 році.

Пам'ятник на честь першої вчительки є роботою скульптора Сейфаддіна Гурбанова і архітектора Юрія Михайловича Шкодовського. Цікавим видається той факт, що образ першої вчительки, представлений скульптором Горбуновим, резонує зі стереотипним радянським уявленням, закріпленим кінематографічним образом «сільської вчительки» Віри Марецькою. Перша вчителька, зображена Горбуновим зовсім юна, але вже «досвідчена і кохана». Пам'ятник виготовлений з листової міді і представлений у вигляді парти, за якою сидить учениця початкових класів, а поруч стоїть вчителька в строгому діловому костюмі. Образ педагога Гурбанов створив з випускниці ХДПУ ім. Г. Сковороди Анастасії. Прообразом першокласниці виступила школярка Аня. Мета пам'ятника полягає в підвищенні соціального статусу професії вчителя. Також він покликаний долучити молодь до цієї нелегкої спеціальності.

Перебуваючи в Харкові Ви можете зупинитися в готелі Аврора - елегантному затишному готелі в центрі міста. Номери з великим ліжком, звукоізоляційні вікнами, кабельним тв, Wi-Fi, ванною кімнатою з туалетним приладдям, електричним чайником, робочою зоною, міні-баром, сейфом, кондиціонером, гардеробом, телефоном. На території є ресторан «Аристократ». Родзинка ресторану - винна кімната. А також затишний бар з елегантними терасами, парковка, конференц-зал, тренажерний зал, пральня, хімчистка, камера зберігання багажу та сейф.

Страница в каталоге предприятий: Харьковский национальный педагогический университет им. Григория Сковороды

Страница в каталоге гостиниц: Premier Hotel Aurora

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Харкові

Інші пам'ятки поруч: