Центр космічних досліджень та зв'язку

Опис:

Центр заснований в 1974 році з метою організації прямих урядових каналів зв'язку та міжнародних телекомунікацій використовуючи космічні апарати міжнародної системи «Інтелсат» у рамках програми міжнародного співробітництва «Союз-Аполлон».

Починаючи з 1975 року Центр космічного зв'язку, розташований в полях між селами Сасів та Єлиховичі Золочівського району Львівської області, забезпечував роботу міжнародних каналів зв'язку та телебачення СРСР, Польщі, Угорщини, Чехословаччини, Східної Німеччини та інших країн.

Після розпаду СРСР Центр космічного зв'язку став практично єдиним засобом для організації каналів зв'язку України із зовнішнім світом. Через Центр організовувались прямі канали зв'язку на США, Канаду, Японію, Індію, Китай, Англію, Німеччину, Францію, Італію та інші країни світу

Центр космічних досліджень та зв'язку з 2017 року є структурним підрозділом Національного центру управління та випробувань космічних засобів. Головною метою Центру є забезпечення ефективного функціонування та розвитку технічних засобів центру, проведення фундаментальних космічних досліджень спільно з українськими та зарубіжними науковими установами, інтеграція в європейську мережу РНДБ (радіоінтерферометр з наддовгою базою), забезпечення впровадження космічних технологій для сталого розвитку національної економіки України.

Відвідування центру можливо лише у складі екскурсійної групи та за попереднім записом.

Страница в каталоге предприятий: Центр космических исследований и связи

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Золочеві

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: