Закарпатська обласна філармонія

Опис:

Закарпатська обласна філармонія в Ужгороді була заснована 19 лютого 1946. Спочатку будівля мала багате зовнішнє оздоблення, але після розміщення філармонії воно було втрачено.

З 1957 року і по сьогоднішній день філармонія знаходиться в приміщенні колишньої синагоги, яка була побудована в 1904 році. Червоне будинок з незвичайним архітектурним оформленням стало одним з улюблених місця серед туристів Ужгорода.

Синагога була побудована в модному на той час неомавританском стилі. При будівництві використовувалися дорогі матеріали - цоколь будівлі був з рожевого мармуру, стіни облицьовані декоративними керамічними плитами, вікна прикрашені штучним мармуром. Головною частиною фасаду був балкон із зіркою Давида, вписаною в коло. Дах був пишно прикрашена різними фігурам і орнаментами з глини і міді. На сьогодні більша частина декору не збереглася, можна побачити лише залишки колишньої краси.

До складу філармонії входять: заслужений академічний Закарпатський народний хор, духовий оркестр, ансамбль солістів «Гармонія», симфонічний оркестр, камерно-інструментальний ансамбль «Угорські мелодії».

На сцені Філармонії в різний час виступали відомі музиканти і колективи: піаністи Е. Гілельс, Ріхтер, скрипалі - А. Винокуров, Б. Которович, віолончелісти М. Ростропович, М. Чайковська, співаки - А. Басистюк, Д. Гнатюк, Н. Матвієнко, Д. Петриненко, А. Солов'яненко, струнний квартет ім. А. Бородіна і багато інших. За свою історію існування філармонія стала культурним центром Ужгорода.

Страница в каталоге предприятий: Закарпатская филармония

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Ужгороді

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: