Церква Святої Анни, Борислав

Опис:

Бориславський храм Святої Анни - один з пам'ятників архітектури місцевого значення - побудований в 1900 році як римо-католицький костел. Посвячення храму відбулося в 1902 р в честь Святої Барбари (Варвари).

Спорудження костелу збудовано у формі латинського хреста. Таке оформлення характерно для епохи неоготики і неороманського стилю. Зараз Церква Святої Анни в Бориславі є одним з найголовніших центрів паломництва в Україні. В його стінах зберігається величезна колекція мощей святих та реліквій, пов'язаних з життям Ісуса Христа і його учнів. Сюди варто приїхати, щоб прикластися до чудодійним останкам з молитвою, особливо тим, хто потребує зцілення.

У 1930х роках храм перейшов православної парафії, тоді ж змінилося і його назва. Церква функціонувала під час двох світових воєн, однак в 60-тих роках радянська влада перетворила храм в зерносховище. Пізніше тут був розміщений краєзнавчий музей.

Греко-католицькій громаді Церква Святої Анни була передана в 1989 році. Справжній розквіт культової споруди почався з 2009 року, коли прихід очолив отець Роман Васильєв. Саме завдяки йому святиня стала одним з головних паломницьких об'єктів Львівщини. Адже батько Роман за цей час зібрав колекцію з понад 700 християнських реліквій з усього світу.

Страница в каталоге предприятий: Церковь Святой Анны

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Трускавці

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: