Одеський історико-краєзнавчий музей

Опис:

Одеський історико-краєзнавчий музей розташований у самому центрі Одеси, в особняку палацового типу, побудованому у 1876 році за проектом відомого одеського архітектора Фелікса Гонсіоровського.

Будівля будувалася для одного з великих представників промислово-комерційної еліти на той час — Олександра Яковича Новікова, онука знаменитого одеського купця першої гільдії Іллі Новікова, власника заснованої в 1806 канатної фабрики.

Після Жовтня 1917 року часто мінялися власники. У парадних залах розміщувалися різноманітні клубні установи, відомчі бібліотеки, обласні партійні курси. Напівпідвальні приміщення та частина залів першого поверху використовувалися як житловий фонд.

Вперше музейна експозиція розмістилася тут 1948 року. Це була виставка «Героїчна оборона Одеси», на основі якої згодом був створений республіканський Музей оборони Одеси.

6 травня 1956 року гостинно відчинив двері своїм першим відвідувачам Одеський державний історико-краєзнавчий музей. Він був сформований на базі Музею оборони Одеси та Одеського обласного краєзнавчого музею.

Страница в каталоге предприятий: Одесский историко-краеведческий музей

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Одесі

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: