Собор Покрова Божої Матері, Маріуполь

Опис:

Храм Покрова Божої Матері в Маріуполі вражає своїми розмірами. Він розташований в самому серці міста, поруч із театральним сквером. Він стоїть на одній з найвищих точок Маріуполя, а тому його обриси видно практично з усіх районів міста.

Будівництво храму тривало з 2007 до 2017 рік. Спочатку місце було освячене та закладений перший камінь у фундамент.  З 2008 року йшла підготовка майданчику, архітектори запланували будівництво одночасно двох рівнів храму: нижнього і верхнього.

Проект Собору Покрова Божої Матері - унікальний. Гордість храму - головний купол, на будівництво основи під який треба було 550 кубометрів бетону і 110 тонн арматури. Висота найвищої купола в Україні склала 30,4 метра, що більше 29-метрового купола Софійського собору в Києві.

Перші чотири дзвони, найбільші, були встановлені в 2012 році. Вражає вага головного - 4,2 тонни, а найменший при цьому важить 18 кілограмів. Зараз на дзвіниці храму десять дзвонів

Висота Свято-Покровського храму в Маріуполі (з урахуванням хреста) склала 84,3 метра. На момент зведення він став найвищим в Донецькій області та другим - в Україні.

У 2017 році у дворі Собору був освячений Храм Алексанадра Невського.

Страница в каталоге предприятий: Храм Покровы Божьей Матери

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Маріуполі

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: