Сад Бернацького

Опис:

Сад Бернацького - найстаріший і красивий парк Краматорська.

Сад і дворянська садиба Таранова-Белозерова була закладена тут ще в XIX столітті. З 1896 року - з тих пір як Конрад Ґампер викупив у Таранова-Белозерова садибу - і по 1917 рік тут жили директори-розпорядники заводу КМО з сім'ями, зокрема, і директорів Краматорського машинобудівного заводу Йозефа Бернацького, тоді за цим місцем і закріпилася назва " Сад Бернацького ". Потім при заводському клубі були створені дві футбольні команди, а цей вид спорту став активно пропагуватися серед робітників.

В середині 20-х років з ініціативи та за участю комсомольців тут було посаджено багато молодих дерев. У парку з'явилася літня естрада, фонтан, літній кінотеатр. В сад пускали за спеціальними перепустками.

У 1936 році в саду був побудований стадіон "Авангард".

У роки німецько-фашистської окупації стадіон був зруйнований, але після звільнення міста був відновлений.

У післявоєнні роки парк став улюбленим місцем відпочинку краматорчан. Тут проводилися концерти, працювала танцпощадка, буфет, чайна лавка.

У 1950-ті роки в парку Бернацького відкрилася галерея, що складається зі скульптур великих поетів, письменників і композиторів, і літня естрада.

У 1980-90 роках паркова зона занепала, а до 2000 років і зовсім був покинутий.

У 2016 році місцева влада провели масштабну реконструкцію Сада Бернацького. Зараз він знову став улюбленим місцем для прогулянок серед краматорчан. Тут вимощені доріжки, скульптури, є місця для відпочинку, а також дитячі ігрові майданчики і мотузковий парк.

Страница в каталоге предприятий: Сад Бернацкого

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Краматорську

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: