Благовіщенська церква

Опис:

Благовіщенська церква – православна церква у місті Ковель (Волинська область), збудована у 1877 році; перебуває у віданні Православної церкви України.

Церква Благовіщення Пресвятої Богородиці має багатовікову історію, досягаючи часів князів Сангушків, а точніше 1505 року. Дещо вище ми згадували про наказ королеви Бони від 1549 року. Саме цим наказом на вільне місце священика, який перейшов до Воскресенського собору, призначається ієрей Михайло. Благовіщенська дерев'яна церква була набагато бідніша і землі мала також менше за соборну. Будівля церкви з невеликими змінами, що відбулися під час ремонту, благополучно дожила до 1829 року, коли до неї було приписано Хрестовоздвиженську церкву. У 1848 році після пожежі та знищення Воскресенського храму Благовіщенська бере на себе роль соборної. І перебувала у такому стані до 1877 р., до введення в дію Воскресенського собору. Нова кам'яна церква, як магнітом, притягує парафіян. Соборна церква розквітає, а Благовіщенська поступово починає занепадати. Богослужіння припиняється і, нарешті, церква закривається.

Нинішня будівля церкви – представник радянського мінімалізму в обробці сучасної православної архітектури, що є однонефною хрестоподібною в плані спорудою, що складається з кубічних обсягів увінчана дванадцятьма розділами.

Страница в каталоге предприятий: Собор Благовещения Пресвятой Богородицы

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Ковелі

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: