Київський зоопарк

Опис:

Київський зоологічний парк – це унікальний об’єкт, створений за ініціативою професорів Університету Святого Володимира та Політехнічного інституту, викладачів гімназій, лікарів, громадських діячів і багатьох любителів живої природи, які були членами Київського товариства любителів природи (КТЛП). Зараз зоопарк в Києві є членом Євроазіатської та Української асоціації зоопарків та тераріумів.

Офіційним часом заснування зоопарку й початком його діяльності визнано 21 березня 1907 року, коли він отримав дозволи на оренду території для розміщення в ботанічному саду Університету Святого Володимира та на збирання коштів для утримання тварин.

2009 року Київському зоопарку виповнилося 100 років. За свою вікову історію зоопарк пройшов довгий шлях від громадського звіринця до одного з найбільших територій зоологічних парків Європи, розташованих у межах міста.

У 2020 році проведена глобальна реконструкція территорії зоопарку. Тут з'явилось багато цікавих тематичних скульптур, оновлена інфраструктура та поліпшені умови утримання тварин. 

Страница в каталоге предприятий: КИЕВСЬКИЙ ЗООПАРК

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Києві

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: