Чорнобиль

Опис:

Чорнобиль - місто-привид, який став жертвою катастрофи світового масштабу.

У 1970х в Чорнобилі була побудована перша в Україні атомна електростанція.

26 квітня 1986 року сталася вибух четвертого атомного реактора на Чорнобильській атомній електростанції, яка забрала життя багатьох городян, а також рятувальників, які ліквідували наслідки вибуху. Під час евакуації людей запевнили, що вони ще зможуть повернутися додому, тому багато хто виїжджав без нічого. Але пізніше з'ясувалося, що місто настільки забруднений радіактивній речовинами, що повертатися назад було просто небезпечно. Деякі, все-таки не покинули свої будинки не дивлячись на всі застереження.

Наслідки аварії відчутні і сьогодні: місто так і не восствновілся, радіація досі покриває ці місця, які називають "зоною відчуження". У цю ж зону включають ще одне українське місто - Прип'ять, який знаходиться в безпосередній близькості від Чорнобиля і постраждав не менше нього.

Катастрофа на Чорнобильській атомній електростанції оцінюється як найбільша у своєму роді катастрофа за всю історію атомної енергетики. Це подія справила великий резонанс в суспільстві і мало величезне суспільно-політичне значення СРСР, що наклало певний відбиток на хід розслідування цієї катасроф. Фахівці так і не прийшли до єдиної думки про те, що ж все-таки послужило причиною аварії.

Масштаби катастрофи в Чорнобилі вражають уяву і сьогодні. Ці події часто висвітлюють в масовій культурі: знімають документальні та художні фільми, серіали, використовують в комп'ютерних іграх і т.д. Отдако, тим, хто бажає відвідати це місто варто врахувати, що самостійно приїхати сюди неможливо. Проте, зараз регулярно проводять екскурсії в Чорнобиль з різних міст України, тому кожен бажаючий може відправиться сюди в складі туристичної групи.

 

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Києві

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: