Францисканський монастир

Опис:

Францисканський монастир в Кам'янець-Подільському - один з найстаріших архітектурних пам'яток міста, який зберігся до наших днів. Розташований монастир недалеко від найвідомішої пам'ятки міста - Кам'янець-Подільської фортеці.

Спочатку монастир був побудований з дерева, але після пожежі в XVII столітті нове споруду звели з каменю. Побудований монастир одночасно поєднав три відомих архітектурних стилю - готичний, ренесанс і бароко. Келії і архієрейський будинок збереглися до нинішніх часів.

Монастир належав францисканському чернечим чином, а в період правління тюрків на землях Західної України його приміщення використовувалися в якості стайні.

До кінця XVIII століття споруду було передано православній церкві. З приходом радянської влади монастир закрився, будівлю переобладнали під в'язницю. Після закінчення Другої світової війни в будівлі помістили фабрику

Зараз монастир належить єпархії Української православної церкви, але не є діючим об'єктом. Проте, доступ на територію пам'ятки вільно відкритий для всіх бажаючих.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Кам'янець-Подільському

Інші пам'ятки поруч: