Трінітарський костел (Церква Святого Йосафата)

Опис:

Трінітарський костел в Кам'янець-Подільському - одна з архітектурних перлин міста. Тринітарський костел внесений до списку історичних пам'яток, які охороняються державою, так само як і Кам'янець-Подільська фортеця, кафедральний костел Петра і Павла та міська ратуша.

Костел названий на честь знаменитого католицького ордена - Тринітаріїв. Орден був заснований в 12 столітті для об'єднання ченців, які звільняють полонених християн з мусульманських каторг. У Кам'янці-Подільському тринітарії влаштувалися з 1699 року. Спочатку вони звели для своїх потреб дерев'яний храм, але незабаром він занепав, і громада взялася за будівництво нового храму з каменю. Його будівництво тривало з 1750-1765 роки.

Будівля виконана в стилі бароко, воно має виразний і ошатний вигляд. Будівля прикрашають безліч скульптур, віконні прорізи прикрашені балюстрадою і мають декоративне оздоблення, а фасад увінчаний фронтоном. Головною особливістю храму є кам'яна стіна висотою близько 1,5 метрів зі статуєю Діви Марії. Ця стіна служить обрамленням для сходів, що ведуть до головного входу в костел.

В кінці 20 століття Тринітарський костел став греко-католицьким і був названий на честь Святого Йосафата.

Зараз храм є діючим, він відкритий для прихожан в дні служб і святкових літургій.

Страница в каталоге предприятий: Костел Св. Троицы Тринитарского монастыря

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Кам'янець-Подільському

Інші пам'ятки поруч: