Дворічанський національний природний парк (Крейдяні гори)

Опис:

Дворічанський національний природний парк - природоохоронна заповідна територія, розташована в Харківській області. Відстань до Харкова - 165 км, до Ізюма - 125 км.

Найвідоміший пейзаж, який асоціюється з Дворічанським парком - крейдяні гори, які тягнуться монолітним масивом уздовж русла річки Оскіл. Більш пологі гори з лівого боку, права має більш круті відколи, обриви і пікові висоти. Весь парк має скелястий рельєф, з численними ярами і балками. Такий рельєф має незвичайне, але підтверджене походження - 22 млн років тому на цьому місці було палеогеновоє море.

Також сподобається в парку любителям луговий флори - в заповіднику безліч лугів і вершин крейдяних гір покриті густим килимом степових і лугових трав, які неймовірно пахнуть в літні місяці.

На території Дворічанського парку проживають представники рідкісних і зникаючих видів рослин і тварин, більше 30 з яких занесено до Червоної книги України. Територія парку також має величезне значення для наукових досліджень природних комплексів крейдяних відкладень, які представляють собою пам'ятники дольодовикової епохи.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Харкові

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: