Костел Воздвиження і Святого Йосипа

Опис:

Поруч з https://rest.guru.ua/ua/Brody/places/24-podgoreckii_zamok/, у Львівській області, знаходиться ще один цікавий пам'ятник архітектури - костел Воздвиження Святого Хреста і св. Йосипа.

Він був побудований в 1752-1766 рр. і досі захоплює відвідувачів.

Архітектурні форми костелу повністю відображають традицію італійського бароко. Спочатку споруда планувалося використовувати як фамільну усипальницю. Однак, коли будівництво завершили, костел був освячений і відкритий для прихожан. В середині XIX століття костел Воздвиження та Святого Йосифа став оплотом католицької віри і йому було присвоєно статус парафіяльного.

За часів Першої світової війни будівля костьолу сильно постраждало, була знищена одна з колон, зі статуєю святого Йосипа, частково постраждало внутрішнє оздоблення і предмети культу.

Після закінчення військових дій храм потроху реставрували. Однак уже з приходом Другої світової війни і радянської влади на Західноукраїнські землі, костел знову прийшов в занепад.

Після розпаду Радянського союзу і здобуття Україною незалежності, храм був переданий греко-католицької церкви, в відання якої він знаходиться і зараз.

Страница в каталоге предприятий: Костел Воздвижения Честного Креста и Святого Иосифа УГКЦ

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Бродах

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: